Bestuur

Wie is YFM Groningen eigenlijk? De bestuursleden stellen zich voor:

Tamara de Zeeuw YFM

Tamara de Zeeuw

“Mijn naam is Tamara de Zeeuw, 23 jaar, blogger en momenteel bezig met de afronding van mijn Master Geschiedenis aan de RUG. Mijn scriptie schrijf ik over de geschiedenis van de Slow Food beweging en het ontstaan van de Youth Food Movement. In mijn vrije tijd hou ik mij het liefst bezig met koken en bakken en alles dat ook maar met voedsel te maken heeft en schrijf ik voor mijn blog Leven om te Eten. Voedsel is onmisbaar in ons bestaan, zonder eten en drinken kan ons lichaam niet functioneren. We eten om te leven, maar wat is er nou lekkerder, mooier, leuker, interessanter dan eten? Ik eet niet om te leven maar leef om te eten!”

Hanneke Lestestuiver YFM

Hanneke Lestestuiver

“In het dagelijks leven ben ik student Sociale Planologie met een achtergrond in Facilitair Management. Ik werd me bewust van het belang van voedsel toen ik m’n eigen boodschappen begon te doen. Want wat te kiezen? En waarom bestaan dingen als Biologisch en Fairtrade? Ik realiseerde me dat de dingen niet zo logisch zijn als ze lijken in de supermarkt. Ik was dan ook erg blij toen ik hoorde dat YFM Groningen in het leven was geblazen (YFM Nederland al enige tijd volgende) en heb me gelijk aangemeld als bestuurslid. Sindsdien zet ik me met veel plezier in voor YFM Grunn en krijg ik elke keer weer energie van dingen die we kunnen bereiken.”

Hilde de Vries YFM

Hilde de Vries

“Voeding en koken is van jongs af aan al een grote passie van mij. Mede door de minor People, Planet, Profit ben ik mij gaan verdiepen in duurzaamheid. Tijdens deze minor heb ik mij vooral gericht op voedselverspilling en stadslandbouw.
Sinds januari ben ik actief bij YFM Groningen. Zo zijn wij een nieuwe doorstart aan het maken met een grote groep vrijwilligers. We hebben alweer een aantal leuke activiteiten gehad: het Bonenfestival en de Healthy Aging picknick. Binnenkort hebben we de filmvertoning Bugs met een nagesprek en een organiseren we een proeverij tijdens de Week van de Smaak in oktober. Daarnaast ga ik in september met een groep delegaten naar Terra Madre del Gusto in Turijn.
Met mijn lidmaatschap bij YFM Groningen wil ik bijdragen aan een good, clean en fair voedselsysteem. Ik wil verbinding maken tussen producent en consument, bewustwording brengen bij de consument en mensen een ervaringen bieden die blijven hangen.”

Delen! Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest