Leve de bodem bij ‘Jouw bodem, Mijn bodem’!

2015 is het Internationale Jaar van de Bodem en dit moet gevierd worden. YFM Groningen, de Gemeente Groningen, Janneke Tops van `De Gezonde Moestuin` en Marjan Nijland organiseren samen het Bodemfestival “Jouw bodem Mijn bodem’. Het festival is een tweeluik waarin we kijken naar bodemgebruik in Ommeland en Stad. Hoe zorgen de boeren voor hun bodem en hoe kunnen we dat in de stad in het klein doen?

Zaterdag 4 juli vind het eerste deel van dit tweeluik plaats in Onstwedde. In een boerenschuur kijken we de Nederlandse documentaire “Bodemboeren”, waarna we de film beschouwen met een deskundig en divers panel. Daarnaast is er nog veel meer te zien, te doen en te leren over de bodem bij de Doe-markt. Steek de handjes in de grond, leer over composttoiletten, kom meer te weten over verschillende methoden van grondbewerking door VELT, leer meer over bijen en bodem of kom hummus maken met ondergetekende! De dag wordt afgesloten met een heerlijke lokale maaltijd, verzorgd door Smaak van het Noorden.

Meer weten? Kijk bij het event voor het programma en tickets!

Delen! Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest

One Comment

  1. Haha, Bodemboeren is ook gemaakt om t hele niveau van bodemkennis in NL op te krikken. En msch. valt daar ook het verschil wel onder tussen ‘humus’ en ‘hummus’. Prachtkans voor iedereen om daar de neus eens wat dieper in te steken 🙂

Reacties zijn gesloten.