Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Het Semslinie Stamppotdiner

26 september 2015 - 17:30 - 20:30

€7,50

Op zaterdag 26 september 2015 organiseert YFM Groningen in samenwerking met Welstad en het Centrum voor Beeldende Kunst Groningen het Semslinie Stamppotdiner. Dit gebeurt in het kader van het Made in Knoal, een project van het CBK Groningen, ter ere van het 400 jarig bestaan van de Semslinie. Dit diner draait, net als het Semslinie project, om het herontdekken van de regio door de inwoners van Stadskanaal en omstreken, om kennismaking met lokale producenten en om verbinding. Tussen boer en burger, jong en oud,vermogend en minder vermogend, waar maar mogelijk. Naast dat het erg leuk is om kennis te maken met mensen die je nog niet kent, kan deze verbinding ook bijdragen aan de zelfredzaamheid in en van de regio.

Op de 26ste, wat toepasselijk valt in de week van de Verbondenheid, vindt het stamppotdiner plaats. Dit diner is voor een zo divers mogelijke groep Stadskanalers. Van jong tot oud en van minima tot vermogend. Het diner zal bereid worden door een groep jongeren uit Stadskanaal en omstreken. Deze jongeren gaan in de leer bij een chef kok en leren daarbij de fijne kneepjes van het stamppot koken. Ook gaan de jongeren terug naar de bron door bij een aardappelboer in de regio op bezoek te gaan. Doel hiervan is om deze jongeren een inspirerende ervaring te bieden, die ze vervolgens in de praktijk kunnen toepassen tijdens de voorbereidingen van het Stamppotdiner.

Er kunnen maximaal 50 mensen uit Stadskanaal en omstreken deelnemen aan het diner. De kosten van het diner (3 gangen met koffie of thee toe) zijn 7,50 per persoon. Kaarten zijn te bestellen via de knop hieronder.


Vragen? Mail ons op groningen@youthfoodmovement.nl

Delen! Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest

Gegevens

Datum:
26 september 2015
Tijd:
17:30 - 20:30
Kosten:
€7,50

Locatie

Semslinie Stadskanaal
Handelsstraat 58
Stadskanaal, Nederland
+ Google Maps